OMSLOTEN VILLATUIN

GOIRLE

De binnen- en buitenarchitectuur zijn goed op elkaar afgestemd, door in een vroeg stadium met opdrachtgeven en architect aan tafel te zitten. De waterpartij, die aanvankelijk enkel voorzien was bij de patio aan de voorzijde, is volledig langs de woning doorgetrokken. Op die manier wordt het effect van de strakke muren enorm versterkt door de weerspiegeling in het water. Verder is er aan de voorzijde een oprit in gegoten betonplaten, gecombineerd met een strengpers steen. De afscheiding met de straatzijde en de rotonde wordt gevormd door een groene buffer van Rododendrons, bomen en een begroeide geluidswand. Met het verlichtingsplan hebben we geprobeerd om een andere dimensie in de tuin te brengen. De gekozen verlichting is sober, net als de tuin zelf, maar legt sterke accenten op verhardingsmaterialen, bomen, hagen, bodembedekkers en het gazon. Ze ondersteunt het strakke ritmegevoel en creëert ’s avonds een andere ruimtelijke beleving.